vineri, 18 martie 2011

Despre celulita

Celulita este grasimea care se depune doar sub suprafaţa pielii. Ea apare în jurul soldurilor, pe coapse, fese. Deoarece este foarte aproape de suprafata pielii, celulita conduce la un aspect  de gropite.

Informaţii

Celulita poate fi mai vizibila decat grasimea adanca din corp. Chiar si persoanele slabe pot avea celulită, pentru că avem toate straturile de grasime chiar sub suprafata pielii. Fibrele de colagen care conectează grăsimea cu  pielea se  pot  întinde, rupe, sau strange, permiţând celulelorde grasime sa se umfle afară. Acest lucru creează aspectul ondulat de celulita.

Genele pot juca un rol indiferent dacă aveţi sau nu au celulita. O dieta saraca, un metabolism lent, schimbarile hormonale, şi chiar deshidratarea pot juca un rol. O mare parte din bani sunt cheltuiţi de către persoanele care doresc să scape de celulita, dar nici o parte din greutatea pierduta, exercitiile fizice, masaje, împachetări, creme, suplimente, sau o intervenţie chirurgicală nu s-au dovedit a elimina în mod eficient celulita.. Liposuctia, de exemplu, nu este recomandat pentru celulita, şi poate face sa arate chiar mai rau.

Deşi mulţi dermatologi şi chirurgi cosmeticieni  recunosc celulita ca o problemă legitimă pe care pacienţii încearcă le "vindece", cea mai mare comunitate medicală nu consideră celulita ca o tulburare. În schimb, aceasta este considerată o condiţie normală a multor femei şi a unor bărbaţi.

Sfaturi pentru evitarea celulitei :

     * o dieta sanatoasa bogata in fructe, legume, fibre şi
     * hidratarea
     Exercitii fizice în mod regulat pentru a menţine musculatura tonifiata si oase puternice
     * Mentinerea unei greutati sanatoase
     * fara fumat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu