vineri, 18 martie 2011

Ce anume cauzeaza celulita?

Genetica
Predispoziţie pentru celulita pare a fi mostenita genetic. Unii oameni pur si simplu au mai multe celule grase, vene slabe, vase limfatice fragile, circulaţie proastă sau sensibilitate hormonala.În plus, un stil de viaţă care să încurajeze formarea celulitei sau agravarea sa, cum ar fi obiceiul de dieta săracă, lipsa de exerciţiu, şi fumatul par a fi comportamente învăţate.
 

Hormoni feminini
Celulita afecteaza mai mult femeile decât bărbaţii. Acest lucru este din cauza a două motive principale - primul este acela că femeile au structura fibrelor asemeanea ochiurilor de plasă, şi, prin urmare, sunt mai predispuse la celulita.Structura fibrelor barbatilor, pe de altă parte, este neteda.Motivul al doilea este prezenţa de hormoni sexuali feminini la femei: estrogen şi progesteron.Estrogenul joaca un rol important în determinarea numărului şi localizarea celulelor de grasime din organism. El încurajează celulele grase să se dezvolte şi să crească în jurul sanilor, coapselor, si feselor. Progesteronul poate contribui retenţia de lichide, vene slabe, şi creşterea în greutate.În moduri care nu sunt pe deplin înţelese, atât estrogenul cat si progesteronul pot stimula dezvoltarea celulitei. În perioadele de creştere rapidă, cum ar fi la pubertate si sarcina, vergeturile pe fese, picioare, şi coapse, sugerează depunerea de grăsime. La unele persoane, vergeturile preced adesea formarea celulitei.
 

Sarcina
Sarcina înseamnă schimbări drastice în corpul unei femei care poate duce de multe ori la celulita. În această perioadă, apare o crestere in retenţia de fluide şi un val de hormoni. Acesti hormoni pot slăbi, de asemenea, ţesutul conjunctiv, inclusiv cel din pereţii venelor şi vaselor limfatice.Pântecele în creştere, care apasă în jos pe vene şi vase limfatice, determina o reducere circulaţie şi drenaj limfatic.
 
Stres
Stresul prelungit şi creşterea adrenalinei, poate duce de fapt la stocarea lipidelor din stomac, solduri, fese, coapse.
 
Stil de viaţă sedentar
Un stil de viata sedentar sau inactiv poate afecta negativ circulaţia sângelui, precum şi sistemele venoase şi limfatice. Venele şi vasele limfatice se bazează pe contracţii musculare pentru a ajuta la a mutarea fluidelor in  cheaguri de sânge.Fără mişcare, sângele venos şi fluidele limfatice stagneaza si exercita presiune provocand intinderea venelor şi vaselor limfatice.
Un stil de viaţă inactiv poate duce de asemenea la cresterea in greutate, care poate accentua celulita.
 
Fumatul
Toată lumea ştie că fumatul este un pericol pentru sănătate. Dar nu este foarte cunoscut faptul ca fumatul poate duce, de asemenea, la celulita.Fumul de ţigară conţine radicali liberi sau molecule extrem de încărcate de oxigen, care sunt foarte dăunătoare pentru pereţi venelor şi vaselor capilare,  si  cauzează inflamaţii şi scurgeri. În plus, nicotina  din tigara este un vasoconstrictor si poate provoca, de asemenea, mici vase de sange pentru a contracta, şi pentru a reduce astfel microcirculaţia.
 
Liposuctie şi intervenţii chirurgicale pelvine
Liposuctia poate fi un mijloc eficient de remodelare a corpului. Într-adevăr, această procedură a fost gândita pentru a vindeca celulita. Cu toate acestea, liposuctia efectuata pe anumite zone ale corpului, cum ar fi coapsele exterioare pot deteriora de fapt, reţeaua de vase capilare şi vase limfatice. Acest lucru reduce microcirculatia si-a lungul timpului, si celulita se poate dezvolta.În mod similar, intervenţiile chirurgicale pelvine, cum ar fi o histerectomie si sterilizare poate duce la perturbarea sistemului limfatic şi formarea de ţesut fibros, cicatrice.
 
Masajul

 Dacă este făcut în mod abuziv sau prea aspru, masajele pot deteriora reţeaua fragilă a vaselor limfatice în picior. Vasele sparte limfatice pot provoca deşeuri lichide-încărcat limfatici care se scurg în ţesuturile înconjurătoare, şi declanşeaza lanţul de evenimente care au dus la celulita.
 

Nodulii limfatici
Sistemul limfatic este compus dintr-o serie de nave şi noduri. Aceste noduri acţionează ca filtre pentru a curăţa impurităţile din lichidul limfatic.Anumite condiţii, cum ar fi inflamaţia pelvina cronica, sindrom de colon iritabil, intestin si constipatie cronica, poate duce la extinderea acestor noduri care se pregătesc pentru a filtra infecţiile şi toxinele. Ca rezultat, acolo fluxul de lichid limfatic incetineste, cauzand retenţie hidrică care poate duce la celulita.
 

Obezitatea
Deşi oamenii slabi nu sunt imuni, persoanele obeze sunt mai predispuse la obtinerea celulitei, care este o formă de grăsime. Într-un organism cu exces de greutate, acumularea de grăsime împinge, de asemenea, celulita în stratul subcutanat exterior şi agravează aspectul de celulita.Uneori, efortul de a pierde in greutate poate duce la mai mult rău decât bine.
Este important să se ţină cont de faptul că aceşti factori nu pot contribui în mod egal la persoane diferite..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu